Haber

28 yıl önce silahlı saldırı sonucu şehit olan Baro Başkanı Ali Günday, kabri başında anıldı

28 yıl önce silahlı saldırı sonucu şehit olan Baro Başkanı Ali Günday, kabri başında anıldı

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane – Bayburt İlçe Barosu başkanı olduğu sırada Gümüşhane’deki ofisinde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Avukat Ali Günday, vefatının 28. yılında kabri başında anıldı.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı iken 28 yıl önce ofisine silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Avukat Ali Günday, Boyluca köyündeki mezarı başında anıldı. Ali Günday’ın annesi Nazmiya Günday, eşi Türkan Günday, kardeşi Ekrem Günday ve Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan ile Gümüşhane Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı. Törende Ali Günday’ın mezarına çiçek bırakıldı ve Yasin-i Şerif okundu.

Burada konuşan Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan, “Maalesef 28 yıl önce Cumhurbaşkanımız kirli ellerle, karanlık güçlerin tetiklemesiyle öldürülerek aramızdan ayrıldı. Bu mezar ziyareti Baromuz tarafından 28 yıldır yapılıyor. Bu yıl ziyarete geldik. merhum liderimizi ziyaret ederek, kabri başında Yasin-i Şerif’i okudu. Bu vesileyle liderimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

“25 Temmuz kardeşimin vurulduğu gün değil, adaletin ve hukukun ortadan kaldırılmak istendiği gündür”

Ali Günday’ın ağabeyinin vurulduğu günü hatırladığını söyleyen Ali Günday’ın ağabeyi Ekrem Günday, “Ağabeyim aramızdan ayrıldığında artık 14 yaşındaydım. Abim gibi bir baba bana amca gibi davrandı. 28 yaşında olmama rağmen. vefatının üzerinden yıllar geçmiş, aramızdaki sohbetler, münasebetler hala aklımdadır.Ağabeyimin katledildiği gün biz annemle köyde tarlamızda çalışıyorduk.Küçüklüğümden beri önce annemin koşarak yanıma geldiğini gördüm. ağlayarak kardeşimi vurduklarını söyledi.Benim için 25 Temmuz kardeşimin vurulduğu tarih değil, adaletin ve hukukun ortadan kaldırılmak istendiği bir tarihtir.Benim için kardeşim 25 Temmuz’da vefat etmedi. İnsan, unutulunca ölür, 28 yıldır onu unutmadık” dedi.

Ali Günday’ın eşi Türkan Günday da 28 yıldır acısını paylaşan Gümüşhane Barosu avukatlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

narlidere-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu